💥 Kiállítás | Fenomenál-hatás megnyitó

Gyere el és fedezd fel a fikció és a valóság keresztmetszetét.
Hagyd, hogy ez a történet hatással legyen rád, még mielőtt olvasnád!

2021. október végén jelent meg Balassa Krisztián Marionett Fenomenál című könyve, amely most a könyv készülésének otthonában és helyszínein, a nyolcadik kerületben mutatkozik be. A könyvben megjelenő valóság ihlette helyszíneket Mikó Bea fotóművész kapta lencsevégre. A nem mindennapi kiállítást a Kastner Kommunity mutatja be, egy író-olvasó találkozóval és beszélgetéssel egybekötve. A kiállítás ízelítőt ad a könyv hangulatából azoknak, akik még csak most veszik először kézbe a kötetet. Akik már olvasták, a beszélgetés segítségével most választ kaphatnak a kérdésre: mi lenne velünk, ha teljesülhetne a legfőbb vágyunk, és mit kezdenénk az ezzel kapott lehetőséggel?

Beszélgetőtársak:
Toldi Veronika – irodalmi szerkesztő, a könyv szerkesztője
Mikó Bea – fotóművész
Balassa Krisztián, karmester, író
Zachar Balázs, filmproducer
Moderátor: László Ferenc, történész, kritikus, újságíró

Cserna-Szabó András így ír a könyvről:

❝ Az irodalmi vezetéknevet viselő szerző első kötetében eddig ismeretlen vidékre vezeti olvasóját. Novellafüzérében a múlt és a jelen nyolcadik kerülete jelenik meg, de ez a nyolcadik kerület nem az a „nyócker”, amit jól ismerünk az életből és az irodalomból. Ez a Józsefváros olyan, mintha maga Ernst Theodor Amadeus Hoffmann szállt volna le a 4-6-os villamosról, és ő beszélné el, milyen titkokat rejteget a Zsolozsma tér és környéke. Balassa Krisztián (aki eredetileg szintén karmester, mint E. T. A.) könnyed, humoros és érzelmes, szinte offenbachi hangon mesél rabságról és szabadságról, az elvághatatlan szálakról, melyek az embert, ezt a létfelejtő marionettbábut szenvedélyeihez és vágyaihoz, vagyis hatalmas fenomenáljaihoz láncolják. Üdítően izgalmas, ahogy rögvalóságból és transzcendenciából habarcsot készít, ezzel ragasztja össze saját városának tégláit. ❞

Megnyitó: 2021. december 6. 18:00 óra

A kiállítás hétköznap 8:00-18:00 óra között tekinthető meg a Kommunityben 2022. február 12-ig. A Marionett Fenomenál című könyv a könyv a Kalligram kiadó gondozásában jelent meg és a kiállítás időtartama alatt a helyszínen megvásárolható.

Az eseményt élőben közvetítjük és visszanézhető a Kastner Budapest facebook oldalon.
A vírushelyzetre tekintettel a rendezvényen maszk viselése kötelező.

Regisztráció: kommunity@kastner.hu

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon: https://fb.me/e/9OLTzcutZ