💥 Kiállítás | kávéHÁZasság

Szecsanov Martin analóg fotókiállítása a Kommunityben

A Kastner Kommunityben hiszünk abban, hogy közösségi élményekre és intellektuális inspirációra napjainkban legalább akkora szükség van, mint az 1920-as években volt. Érdekes történelmi folyamatosság, hogy a Népszínház utca és a tér sarkán már 120 évvel ezelőtt is egy kávéház állt. A Wertheimer Mulató évtizedeken át színvonalas kabaréval szórakoztatta a közönséget, mígnem egy családi viszály miatt eladták. Később az épület helyén 1966-tól ismét egy vendéglátó-egység nyitotta meg kapuit, a Mézes Mackó cukrászda a rendszerváltásig vonzotta a környéket ma már retrónak montható étel- és italkínálattal. 2022 őszén pedig a Kastner Kommunity, egy újragondolt 21. századi közösségi tér nyitotta meg kapuit, ahol a kávézás, az intellektuális feltöltődés és a munkavégzés vegyül egy térben.

Art Kornerünk legújabb tárlatán Szecsanov Martin kiállítása most két különleges ember kapcsolatán és kapcsolódásain keresztül mutatja meg, hogy milyen lehetett ez a világ 100 évvel ezelőtt. A kiállított analóg fotók a Frici & Aranka című tévéfilm forgatási díszletében, a közreműködő színészekről készültek. A 2022-ben megjelent film középpontjában Karinthy Frigyes (1887-1938) és Böhm Aranka (1893-1944) közel két évtizedes kapcsolata áll: a történet az irodalmi szövegek megidézésével teszi élővé a száz évvel ezelőtti sztorit. A film, a televíziós premiert megelőzően az Uránia moziban megtekinthető. A képsorozat különös bájjal és valóságossággal mutatja meg egy örökérvényű világ karaktereit és miliőjét.

Megnyitó: 2022. április 6. (szerda) 18:00

A kiállítást megnyitja: Tóth Tamás, filmrendező

Az eseményen közreműködnek a Frici és Aranka film színészei, akik Karinthy és kortársai irodalmi műveiből olvasnak fel részleteket.

A kiállítás anyagát az április végi finisszázs után online árverésre bocsájtjuk és a befolyt összeg egy részét jótékonysági célra ajánljuk fel.

Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/2tWt6C8uB

A kiállítás megtekinthető 2022. április 6-27. között a Kastner Kommunityben (Budapest, VIII. ker, II. János Pál pápa tér 8. fszt. 1.) hétköznapokon 8:00-18:00 óra között.

A filmben és a kiállított fotókon szerepel:

Bölkény Balázs – Karinthy Frigyes
Szakács Hajnalka – Böhm Aranka
Lázás Balázs – főpincér
Balázs Andrea – Devecseriné Guthi Erzsébet
Erdélyi Tímea – Klug Bözske
Eke Angéla –  Kondor Lívia
Páder Petra – Harmos Ilona
Marton Róbert – Németh Andor
Hajdu Tibor – Kosztolányi Dezső
Sütő András – Déry Tibor
Tenki Dalma – Judik Etel

A kiállítás létrejöttét támogatta az ABC dekor fine art nyomda.