PÁLOK – dedikálás és felolvasóest


❝Vajon van a presszókávénál rövidebb találkozási forma?❞ – kérdezi magától Gleb Anitta bemutatkozó kötetének elbeszélője, akiről annyit biztosan tudunk, hogy száznál is több növénye van. Van továbbá egy friss exe is, a szakítás utáni első dolga pedig az, hogy megvásárolja Pált, a pálmát. Azután pedig randizni kezd, és a naplójával osztja meg a tapasztalatait – egy hónap alatt huszonkét kalanddal lesz gazdagabb.
Sodródik az árral a Húspiacon, Páltól Pálig telnek a napjai. Van köztük családos, aki szeretőt keres, de olyan is, aki csak a szexre hajt. Akad, aki hetvenhat éves kora ellenére sem gondolja, hogy elkésett volna a gyermekvállalással. Az izgalmas, meglepő vagy éppen borzalmas találkozói elterelik a figyelmét a magányról.
❝Holnap új nap. Új randi❞ – nyugtatja magát. De vajon hány Pál és a pálma kell ahhoz, hogy betöltsön egy üres szívet és megtöltsön egy üresen maradt lakást?

Gleb Anitta Pálok című kötete 2023 tavaszán jelent meg a Szépirodalmi Figyelő Alapítvány Friss hajtás című sorozatának részeként. Egy júniusi estén Herbály Dorottya olvasott fel részleteket a könyvből a Kommunityben, a Major Bálint által szolgáltatott zenei aláfestéssel. Glebb Anitta dedikálta is kötetét, és ezzel egyidőben megnyílt a Keresem a Pálom című pop-up kiállítás is a szerző által készített illusztrációkból. Ezt június 24-ig tekinthették meg az érdeklődők.

Kiállítási időszak: 2023. június 21. – június 24-ig.
Facebook-esemény