KÜLKÖRÚT programok 2023-ban

A Kastner Kommunitynél – a Külkörúttal karöltve – augusztusban is sok izgalmas, ingyenes programmal készülünk nektek.

De mi is az a Külkörút?

KÚL A BLAHÁN TÚL. A Külkörút kezdeményezés egy köztéri eseménysorozat és egy hosszútávú felelősségvállalás, melyet három együttműködő: a Kastner Kommunity, Oltai Kata a Tangó projekttel és a Népszínház Járdafeszt civil kollektívája valósít meg, azért, hogy Józsefváros Népszínház utca – Pápa tér – Teleki tér környéki izgalmas területeit és közösségeit bekapcsolja a budapestiek kulturális életébe.

És akkor vegyük is sorra augusztusi programjainkat: 

ELINDULNAK AZ INGYENES PARKMOZIK
Kísérleti jellegű kitelepülésünk középpontjában a Pápa téren a magyar női alkotók friss filmjei lesznek józsefváros generációs vagy társadalmi jelenségeire reflektálva. Az eseménysorozat augusztus végén a Teleki téren folytatódik további két vetítéssel.

2023/08/09 (Szerda) 20:00-22:00 – Külön falka (Wild Roots)
Kis Hajni rendező első, részben személyes élményein alapuló nagyjátékfilmjét eredeti magyar nyelven, angol felirattal vetítjük. A film 9 díjat és három jelölést zsebelt be a nemzetközi fesztiválokon.
“A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.” – port.hu (Facebook-esemény)

2023/08/15 (Kedd) 20:00-22:00 – Veszélyes lehet a fagyi
Szilágyi Fanni korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal) már bebizonyította, hogy érzékenyen tudja feltenni a nehéz kérdéseket is. Első nagyjátékfilmje, a humort és varázslatot sem nélkülöző Veszélyes lehet a fagyi.
“Adél (Stork Natasa) radiológusként dolgozik egy magyar közkórházban, egypetéjű ikerpárja, Éva (Stork Natasa) pedig jó anyagi körülmények között neveli pár hónapos kisfiát vállalkozó férje oldalán. Különböző nézőpontból látják egymás életét. Az egyértelmű külső hasonlóságok ellenére máshogyan látják magukat és egymást, mindkettejüknek a másik élete tűnik könnyebbnek és jobbnak. Ebbe a konfliktusokkal terhelt kapcsolatba Ákos (Patkós Márton) színrelépése hoz váratlan fordulatot. Elsőre úgy tűnik, hogy a férfi mélyíti a távolságot az ikrek között, azonban éppen az ő hatására kezdenek el újra egymásra figyelni.” – port.hu (Facebook-esemény)

FOLYTATÓDNAK A PIKNIKEK

2023/08/11 és 2023/08/17 10:00-11:00 – Babás chill klasszikusan
Babás Chill rendezvényünkre kifejezetten a kisbabákat és családjaikat várjuk. A Pápa parkban zajló mini-koncerten klasszikus dallamok csendülnek fel helyi zenészek tolmácsolásában, a kényelmet pedig mi biztosítjuk air sofákkal és puha takarókkal. (Facebook-esemény)

2023/06/31 (Csütörtök) 18:00-21:00 – Park DJ x Vibee
Fesztivál hangulatot viszünk a Pápa parkba Vibee DJ-setjével, kényelmes air sofákkal, és persze finom italokkal. Ha úgy van, hozhatod a laptopod is – a jó ritmusok garantáltan segítenek kipörgetni a to-do-kat. (Facebook-esemény)

Minden program ingyenes.

Várunk szeretettel!