Külkörút – Kúl a Blahán túl.

Programok (2022)

A Külkörút fesztivál civil kezdeményezésre létrejött eseménysorozat. Együttműködők: Kastner Kommunity, Oltai Kata és a Népszínház utca civil kollektívája. A programok Budapest Tuning pályázat keretében, a Budapest Brand nZrt.-vel együttműködésben valósulnak meg.

Helyszín: II. János Pál pápa tér (négyes metró kijárata mögött kialakított fa terasz)

augusztus 1. – október 8. Pápa park piknik pont 

Hétköznapokon 8:00-18:00 és szombaton 9:00-16:00 óráig piknik pont szolgáltatásokkal várja a budapestieket a Kastner Kommunity a II. János Pál pápa téren. Az akció keretében a kávézóból ingyenesen, de kaució ellenében piknik-eszközök vehetők fel, melyekkel komfortosan élvezhető a szemközti park zöldje. A piknik ponton tematikus programokat is tartanak és a kávézóból opcionálisan vásárolhatók frissítők és falatozni valók is. Facebook esemény itt.

augusztus 3. 10.00-11.00 Babás Chill klasszikusan

Pop-up térzene kifejezetten a csecsemők számára választott relaxációs komolyzenei művekkel. A kijelölt piknik ponton a kihelyezett air sofákon a babakocsi mellett akár a szülők is álomba szenderülhetnek, amíg hallgatják a hangszeres muzsikát. Facebook esemény itt.

Zenélnek: Berki György (gitár) és Duka Elemér (cselló), akik Bach-Mozart és kortársaik lassú, relaxációs zeneműveiből szemelvényeket és saját átiratokat játszanak.

augusztus 24. 10.00-11.00 Babás Chill klasszikusan

Zenélnek a Bartók konzervatórium növendékei, a hegedű-cselló duó Haydn-Mozart-Bach darabokat játszanak.

Facebook esemény itt.

augusztus 31. 10.00-11.00 Babás Chill klasszikusan

Zenélnek: Balogh Orsolya és Balogh Zsolt testvérpár fuvola-zongora duója. Műsoron: szemelvények és átiratok Bach-Mozart-Debussy-Händel lassú, relaxációs darabjai.

Facebook esemény itt.

augusztus 31. 15.00-18.00 Park coworking

Air Sofákat helyezünk ki, melyen ölben, laptoppal lehet dolgozni a nap folyamán. Középen egy DJ pult szolgáltat élő zenét, a Vibee DJ-je hozza el nekünk a legjobb dallamokat. Frissítők a Kastner Kommunityből beszerezhetők. Facebook esemény itt.

szeptember 7. 14.00-15.00 Babás Chill klasszikusan

Zenélnek: Berki György (gitár) és Duka Elemér (cselló), akik Bach-Mozart és kortársaik lassú, relaxációs zeneműveiből szemelvényeket és saját átiratokat játszanak.

Facebook esemény itt.

szeptember 21. 15.00-18.00 Park coworking

Air Sofákat helyezünk ki, melyen ölben, laptoppal lehet dolgozni a nap folyamán. Középen egy DJ pult szolgáltat élő zenét, a Vibee DJ-je hozza el nekünk a legjobb dallamokat. Frissítők a Kastner Kommunityből beszerezhetők. Facebook esemény itt.

Esőnap esetén a szervezett programok beltéren, a Kastner Kommunity kávézóban valósulnak meg.

Helyszín: Teleki tér

október 7 – 9. TELEKITANGÓ

helytörténet / kiállítás / séták / bolhapiac

Budapest egyik legösszetettebb történetű terének helyzetbe hozása az itt lakóknak és az ide érkezőknek. A Teleki tér a Belvárostól lélektanilag távol, fizikailag azonban nagyon közel, a nyolcadik kerületben elhelyezkedő hatalmas és sok szempontból szimbolikus “be-nem-lakott” tér. 2010-es évektől, több fokozatban felújították, azonban a város szövetébe nem sikerült bekötni. Október 7-9-ig a Teleki tér “tangóságát”, egykori pezsgő, multikulturális vásártér jellegét megidézve hozzuk lendületbe a főváros egyik leggazdagabb helytörténettel rendelkező csomópontját.  Az ún. good neighborhood [jó szomszédság/jó környék] projektek nemzetközileg sikeres, időben több lépcsőben kibomló, helytörténeti kutatáson alapuló, a helyieket bevonó és a helyi kulturális identitást erősítő szemléletét igyekszünk meghonosítani ezzel az első alkalommal. Az októberi hétvégén lesz köztéri és beltéri kiállítás a tér és környékének múltjáról, a téren álló házak közül külső installációkkal megjelenítjük azok történetét, szereplőit, legyen szó az egyik oldalán működő lakászsinagógáról vagy André Kertész édesanyjának kávéméréséről. Hétvégén felpezsdül a bolhapiac és több intellektuális séta és előadás segíti közelebb hozni a múltat és a jelent.

Helyszín: Népszínház utca – Kis József utca sarok

október 8 – 9. NÉPSZÍNHÁZ Járdafesztivál

élő zene / világkonyha / civil kurázsi

Október második hétvégéjén (október 8-9-én) alulról szerveződő, helyi erőket megmozgató zenei-, gasztronómiai- és civil járdafesztivál kerül megrendezésre a Budapest Tuning támogatásával. A hétvége során a Népszínház utca különböző pontjain találkozhatunk zenés, kulturális és gasztronómiai eseményekkel kora délutántól egészen este 8 óráig. A rendezvényre egyaránt várjuk a környék lakosait és azokat, akik szeretnék a fesztiválszezon egy ingyenes és emberléptékű, underground hangulatú eseménnyel zárni. A szervezők célja, hogy bemutassák: városi környezetben és a profitmaximalizálás igénye nélkül is lehet olyan eseményt rendezni, ahol az emberek jól érzik magukat.

Aktuális információk:

@kulkurot instagram

@kulkorut facebook

Budapest 2022. augusztus 3.