✎ Rólunk | Különleges hely nyílt a Pápa téren

❞A helyet nem nehéz megtalálni: a II. János Pál pápa téren, a tizenhat emeletes Kádár-kori modern monstrum aljában vár minket üvegportálja, pontosan a Bubi biciklitároló mögött, a 4-es metró lejáratával szemben. De mi is az a Kastner Kommunity?

Az első benyomásunk az – és talán a második is –, hogy ez egy dizájnos kávézó belvárosi árakkal. Körbenézve viszont hamar rájövünk, kiállító- és munkatér is egyben. A helyet egy reklámügynökség hozta létre, ami két évvel ezelőtt kezdett el új székhelyet keresni. A tulajdonos osztrák cég nyolc országban van jelen, Budapest pedig fontos központja, ahonnan az egész régiónak dolgoznak – mondja Járadi Judit, a Kommunity projekt vezetője.

A vízió viszont Tóth Andrea kreatív igazgató és ügyvezető nevéhez fűződik. Úgy indult, hogy új cégközpontot kerestek, de nem egy irodaház sokadik emeletén, hanem inkább egy kreatív fiataloknak vonzó, nyitott térben. Szándékosan nem a „könnyű” belvárosi lokációt választották, hanem a nyolcadik kerületet, ugyanis van egy missziójuk is: szeretnének tenni a környék felvirágoztatásáért. Az első pár hét benyomása pedig az, hogy van igény ilyen helyekre – amikor ott jártunk, külföldiek és helyiek egyaránt ültek bent, és a korosztály is vegyes volt.❝

Tovább a teljese cikkre: https://jozsefvarosujsag.hu/kavezo-kiallitoter-iroda-egyben/

Józsefváros újság, 2021. december 18., Szerző: Rebró Fanni