🏁Több tiszteletet a tanároknak!

Legyen a mai nap a tanárok tiszteletének napja!

Hogy a mai tanársztrájk elérését felerősítsük, a Kastner Kommunity közössége elindította a #többtiszteletetatanároknak civil kezdeményezést. Célunk tenni a társadalmi apátia ellen és támogatni a tanárok ügyét.

Több kezdeményezés is indult a napokban, amit örömmel látunk, hiszen erről az ügyről nem lehet eleget beszélni. A mi kezdeményezésünk lényege, hogy nagyon egyszerűen, egy poszttal rá lehessen csatlakozni – egy már jól bevezetett szimbólum segítségével.

A kockás minta, mint kifejezési eszköz elég egyszerű, egyértelmű és kifejező. A kockás zászlót választottuk a kampány alap motívumává (melynek emojija is van fekete-fehér színben 🏁) – de a minta utal a kockás ingre is, ami a tanárok jelképévé vált.

Erre erősítünk most rá egy közhasználatra elérhető toolkittel, amit bárki a saját social felületein megoszthat kiállása jeléül. A toolkitben található színes minta változatok célja, hogy mindenki ízlése szerint választhasson olyan színt, ami passzol a személyiségéhez, ízléséhez. Szeretnénk ezzel a diákokat, fiatalokat is megszólítani. Ha eredményes lesz a kampány, azt is meg tudjuk mutatni, hogy a tanárok mellett egy sokszínű társadalmi közösség áll ki, hiszen az oktatás ügye mindenki ügye!

A rendelkezésre álló képekből érdemes egymás után többet is posztolni az instagramra (hármas bontásban – 3, 6 vagy 9 képet), hogy az egyes posztok egymás mellett a feedben egy kockás ingre emlékeztető mintázatot adjanak ki. Ha többször posztolsz, több mindenki figyelmét felhívhatod az ügyre!

Mi a Kastner Budapestben a jövő hét első napjaira jelképes szolidaritási sztrájkot hirdetünk – leáll az ügynökségi élet és egy fénykép erejéig az utcára vonulunk, hogy ezzel is nyomatékot adjunk az üzlet bejáratára ragasztott #többtiszteletetatanároknak feliratnak.

Akik ezt munkájukból adódóan nem tehetik meg, azokat arra kérjünk, hogy a social media felületüket küldjék egy napra pihenőre – ezzel is mutatva a kiállást a tanárok ügye mellett!

A tegnap hőseiről ki tanítja majd a holnap generációját?
🏁 Borítsuk “kockás” mintába a közösségi médiát!

Letölthető kit: https://bit.ly/37pScnw

#többtiszteletetatanároknak #társadalmiügy