👁‍🗨 ENA Korner │ Ablakba tett kortárs művészet

Elindult az ENA Korner!

Hat méteres üvegportálunk rivaldafényében az Everybody Needs Arttal együttműködésben elindult az új ENA Korner, ahol 0-24 órában kortárs hazai és nemzetközi képzőművészeti projektetet mutatunk be – mert a művészet mindenkié. 

Az Everybody Needs Art és a Kastner Kommunity az ablakba teszi a művészetet. Bencze Péter kurátor vezetésével párbeszédet kezdeményezünk a képző- és az alkalmazott művészet képviselői között.

A II. János Pál pápa téri metró kijáratánál lévő portál aktuális kiállítása:

Horváth Gideon – Learning to fly (a coin, a swan neck and a head).

Megtekinthető: 2022. május 13-tól 0-24 óráig.

Cím: 1081 Budapest II. János Pál pápa tér 8.

Horváth Gideon (1990) budapesti kortárs képzőművész. Tanulmányait Párizsban végezte, főként méhviasszal dolgozik. Munkái témáit mitológiai referenciák, queer elméletek és identitásbeli kérdések adják. Horváth munkái megkérdőjelezik az emberközpontúságot és a dualista világképet, mindig teret adva a természet és a társadalom érzéki és intuitív megtapasztalásának.  Legutóbbi munkáiban progresszív álláspontokat vet fel a heternormatív társadalmi berendezkedés diverzifikálására. Az xtro realm művészcsoport tagja Zilahi Annával és Süveges Ritával, 2017 óta számos program közös kurátora.  Olyan tudásmegosztó platformot hoztak létre, amely a kortárs művészetet az éghajlatváltozással kapcsolatos elméleti, tudományos és filozófiai munkákkal hozza össze.

Kövess minket!
@gideonhorvath
@everybodyneedsart
@enakorner
@kastnerbudapest