Nálunk történt | JazzaJ x EXILES koncert

2022. november 9-én az újhullámos kísérletezésre nyitott JazzaJ közönsége gyűlt össze a Kastner Kommunityben, hogy egy több állomásos tematikus sorozat részeként meghallgassa az elektronikus zene és a hangszeres improvizáció találkozását. A program zenei kurátora az EXILES kiadó részéről Kolbenheyer Erik volt, a zenei kuriózum természetesen teltházzal futott.

JazzaJ x EXILES pres.

Bartha Márk – elektronika
Huszár Kristóf – basszusgitár
Kováts Gergő – basszusklarinét
Tóth Laura – sampling, analóg szintetizátor
Szelevényi Vito – trombita

Festmény: Mohácsi Luca
Hangtechnika: Funktion-One Hungary

A JazzaJ egy 11 éve futó szabadzenei műhely. Az EXILES egy kísérleti zenei kiadó. Bartha Márk sound designer saját néven elektronikát, Lohumaként absztrakt hip-hopot játszik a Lahmacun rádión, a Stereo Akt állandó zeneszerzője. Huszár Kristóf az Agavoid basszusgitárosa, a Pluto Sound kiadó kurátora, szólóban Christopher Waver. Kováts Gergő korábbi JazzaJ kurátor, a KAP (Kováts-Ajtai-Porteleki), a Pozsár Máté Sextet fúvósa, Hágában hallgatott szonológiát. Tóth Laura LAU néven DJ és producer, jövőre a Dalmata Daniel kiadónál debütál első lemeze, queer aktivista. Szelevényi Vito a Zeneakadémia mesterszakos hallgatója klasszikus trombita szakirányon, szimfonikus zenekarok mellett a Qiyan, Mabon Dawud Republic és Peter Problem trombitása. A fohász mindannyiunkért szólt.

A résztvevők Sun Ra, Éliane Radigue és Ligeti György darabjait, John Donne egy versét, valamint Brian Eno manifesztóját kapták inspirációként.

https://jazzaj.hu
https://exiles-electronics.bandcamp.com