Nő létére – improvizált előadás a Kommunityben

❝ Nő létére…teli szájjal eszik és beszél. Nő létére…jó a humora. Nő létére…családfenntartó. Nő létére…nem akar gyereket. Nő létére… jól vezet. Nő létére…❞
Előadássorozatunk májusban kísérletet tett arra, hogy körbejárja a velünk együtt élő nemi sztereotípiák és egyenlőtlenségek témáját. Irodalmi szövegrészletek és az improvizációs színház eszközeivel ültette színpadra a látható vagy éppen észrevétlen szexizmus pillanatait, amik mindannyiunk életére hatással vannak.


Az előadás irodalmi szövegrészleteket és improvizációs színjátszást használta fel arra, hogy a nézők felfedezhessék saját magukat és környezetüket, és a különböző szituációkban megbúvó szexizmust. A résztvevők amint beléptek a Kommunity ajtaján, egy kis cetlit kaptak, amin a Nő létére…❞ mondatot egészíthették ki saját ötleteik és tapasztalataik szerint. A kiegészített gondolatok nem csak a ráhangolódást segítették, de a szervezőknek is támpontot nyújtanak a későbbi alkotások létrehozásában.

Az előadás alatt felolvasott szövegrészleteket a színészek is ott és akkor hallották először, és ezekből merítettek inspirációt a jelenetekhez. Olyan témák kerültek terítékre, mint a nők felé vetített társadalmi elvárások, a test változásai a pubertáskor alatt, vagy a nőiség szerepe.

Előadta: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Huzella Júlia és Palkovits Nóra. A koncepcióért Balázs Júlia felelt, az estet Kertész Endre csellóművész kísérte zenével. Az előadást követően egy moderált beszélgetés zajlott a közönség és az előadók bevonásával, amelynek keretében a téma sok további aspektusára is fény derült.

Az eseményről bővebben itt is olvashatsz.

Facebook-esemény
Az improvizációs előadás a Supporting Role által került megvalósításra.