Szomszédünnep a BUVÁTI házban

A Józsefvárosi Önkormányzat és a Közösségi Részvételi Iroda támogatásával 2023. július 8-án nyílt napra invitáljuk a Népszínház utca 28., vagyis a BUVÁTI toronyház lakóközösségét és a II. János Pál pápa tér lakóit. A szomszédünnepen a helyi lakóközösségekkel találkozunk, hogy megmutassuk nekik a közösségi terünket, beszélgessünk, és – az egykori Mézes Mackó cukrászda és a Pöttyös presszó emlékére – a helyszínünk régi történeteiről anekdotázzunk.

Amellett, hogy várjuk az érdeklődőket egy kávé- és sütemény-kóstolóra, a tér emlékezetének megidézéseként a jelentkezők részt vehetnek egy építészhallgatók (girlscanscan kollektíva) vezetésével tartott ingyenes városi sétán is. A program során a résztvevők az ismert viszonyítási pontokhoz képest helyezik el magukat a város szövetében.

A program második felében a Kastner Kommunity kávézóban a környékbeli résztvevőket egy ingyenes frissítőre, kávéra és süteményre látjuk vendégül és mindeközben szívesen hallgatnánk anekdotákat a helyszín történetét felidézve a helyszínen működő egykori Mézes Mackó, A Pöttyös vagy épp a bútorbolt és turkáló régvolt mindennapjairól.

2023/07/08 10:00-16:00

PROGRAMOK

🚶‍♀️10:00-tól városi séta a Pápa téren a girlscanscan kollektíva vezetésével

🧁14:30-tól ingyenes sütemény- és kávékóstoló

🎞️ 14:30-tól régi fényképekből kiállítás, nosztalgiázás, beszélgetés

🏢 Mindeközben körbevezetés a Kastner Kommunityben.

A találkozás alkalmat kínál a személyes emlékek, élmények egymással való megosztására, a történetmesélésre, a generációk közötti párbeszédre, a régóta itt lakók és az újonnan beköltözők kapcsolódására.

A program a VIII. kerületi Szomszédünnep 2023 pályázat keretében valósul meg. Az ingyenes fogyasztáshoz a szervezők a Népszínház utca 28. vagy II. János Pál pápa téri lakcímet tartalmazó lakcímkártya felmutatását kérhetik. Az eseményen kép- és videó-felvétel készülhet.

Jelentkezés, regisztráció: https://forms.gle/XYLuQ4Gc929DPXJJ8

Várjuk Önöket szeretettel!