♥︎ Adományozás | Sikeres volt az akció

A FÖF csoporttal közös akciónkban összesen 100.000 Ft-ot gyűjtöttünk a NANE Egyesület számára. A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy a nők és a gyerekek ellen elkövetett erőszakkal szemben lépjen fel. Az Egyesület egyéni, közösségi és társadalmi szinten is tevékenykedik.

FÖF csoport Riszponsziböl című társadalmi érzékenyítéssel foglalkozó kiállítása a Budapest Design Week keretében nyílt meg októberben a Kastner Kommunityben. A bemutatott színes és mozgalmas grafikai printekből álló kiállítás anyagát egy online akció keretében jótékony céllal online árverésre bocsájtottuk 2021. decemberben. A két hetes akcióban befolyt összeget az alkotókkal közösen a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület számára ajánlottuk fel. Az auckió nyerteseinek köszönjük a hozzájárulást a kedvezményezett nevében, a művészeknek pedig különösen hálásak vagyunk a felajánlott alkotásokért!

A FÖF, azaz Friss Összművészeti Formáció egy éppen szárnyait bontogató egyesület, amelynek célja ágazati vagy műfaji behatároltság nélkül az aktuális társadalmi kérdésekre összművészeti reflexiókat megfogalmazni és a fiatal művészek számára elindulási és folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítani. A csoport alkotói kortárs, progresszív hangvételben interpretáljék a vállalt tematikát a szélesebb közönség számra. Másodlagos céljuk egy támogatói kör kialakítása, ahol a támogatást művészeti kiadványokkal, műalkotásokkal vagy azok reprodukcióival honorálják.