BDW2023 – Font Front Rematch és kiállítás

A Font Front Rematch a magyar tervezőgrafika és tipográfia egyik ikonikus programja, amely 2012-2014-ig futott. A versenyt eredetileg Halasi Zoltán (grafikus, a MATT elnökségi tagja) szervezte. A lényege az, hogy az ABC-n végighaladva egy-egy betű vagy tipográfiai karakter tervezéséből alakul ki digitális párbaj a MATT FontFront közösség csoportjában.
Idén újrajátszuk a megmérettetést. A több mint egy hónapos pályázat során neves szakmai zsűri választja ki a 26 kiállításra kerülő páros csatát, amit a Kastner Kommunity Art Kornerben lehet majd megtekinteni. A kiállított párbajok győzteseire a helyszínen és online lehet szavazni.

A jelentkezési határidő szeptember 20., a pályamunkák leadására szeptember 27-ig van lehetőség. A részletes pályázati kiírást itt találod.

A legizgalmasabb pályamunkákat a Kommunity Art Kornerjében állítják ki a Budapest Design Week keretében, ami idén ünnepli 20. évfordulóját. A kiállítást október 10-étől lehet majd megtekinteni, a megnyitón Halasi Zoltán alapító és Gerhes Gábor képzőművész is beszédet mond.
Kiállítási időszak: 2023. 10. 10. – 10. 24.

Az szerveződésről itt olvashatsz bővebben.
Facebook-esemény