Budapest Design Week a Kastner Kommunityben

A húszéves Budapest Design Week alatt idén is sok izgalmas szakmai programmal, eseménnyel készülünk.

Október 10-én, kedden nyílik meg a FontFront tipográfiai kiállítása az Art Kornerben. A kiállítás a magyar tervezőgrafika és tipográfia egyik ikonikus programját idézi meg, a 2012-től 2014-ig tartó FontFront alkotói szerveződést. A Halasi Zoltán (grafikus, a MATT elnökségi tagja) által szervezett verseny az ABC-n végighaladva egy-egy betű vagy tipográfiai karakter tervezésének digitális párbajaiból állt a MATT FontFront közösség csoportjában.
Idén újrajátszuk a versenyt. A több mint egy hónapos pályázat során neves szakmai zsűri választja ki a 26 kiállításra kerülő páros csatát, amit az Art Kornerben lehet majd megtekinteni. A kiállított párbajok győzteseire a helyszínen és online lehet szavazni.
Megnyitó: október 10. 19:00
Az eseményt megnyitja: Gerhes Gábor, képzőművész.
Facebook-esemény

Október 11-én, szerdán kerekasztal beszélgetésnek ad otthon a Kommunity, aminek során a magyar grafika múltját, jelenét és jövőjét taglalja a FontFront pályázat zsűrije és résztvevői. A panelbeszélgetésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken tehetsz meg.
Facebook-esemény

A hét következő állomása az október 12-i, csütörtökön zajló Tipográfia workshop, melynek során a résztvevők a karaktertervezésben mélyülhetnek el, analog módszerekkel. A részvételi díj fejenként 8.500 Ft, és tartalmazza a
felhasznált alapanyagokat, eszközöket, kreatív papírt, valamint 1-1 helyszíni frissítő italt.
Facebook-esemény

Pénteken, október 13-án rendhagyó nyílt napot szervezünk. Coworking szolgáltatásunkat live DJ-settel a háttérben próbálhatod ki, és közben lehetőséged nyílik arra, hogy más kreatívokkal ismerkedj, vagy csak inspirálódj. Szeretettel várunk régi és új vendégeket is, hogy egy finom újhullámos kávé mellett merüljenek el a Kommunity hangulatában!
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Facebook-esemény

A BDW nálunk a szombati (október 14.) Neonsétával zárul, a CSŐ Budapest Neonmentők jóvoltából. A túra Patkós Luca vezetésével a kávézóból indul – a bő kétórás program alatt a Rákóczi út és környékének neon tábláit és betűit fedezheted fel.
A Neonséta ingyenes, de regisztráció szükséges hozzá.
Facebook-esemény

A programok a Budapest Design Week hivatalos eseményeiként valósulnak meg.