TABULA RASA – csoportos kiállítás

A Kastner Kommunity első kiállítása 2024-ben a mentális egészség témakörét helyezi fókuszba.🧠

A tárlat négy teljesen különböző stílusban alkotó kortárs képzőművész tolmácsolásában közelíti meg a témát, amit a társadalom sokszor még ma is tabuként kezel.

A tabula rasa ismeretelméleti fogalomként arra utal, hogy az ember elméje születéskor nem rendelkezik semmiféle eredendő szellemi tartalommal, minden ismeretünk a környezetünkből, neveltetésből, tanulásból származik. A filozófia és a pszichológia tudománya számos aspektusból feldolgozta már ezt a tézist, melyet a kiállítás is különböző művészi perspektívákból mutat be.

A venezuelai származású art brut művész, Zeus Salas nyers, expresszív festményei a belső démonjainkat és ezek megismerését, leküzdését szemléltetik. Tamás Iván szimbólumokban gazdag, aprólékos grafikái intenzív belső folyamatokat és a változás útját mutatják meg. Bődey Júlia az ékszertervezés és a képzőművészet határmezsgyéjén mozogva, az alkímia filozófiáját követve, a cél eléréséhez vezető út fontosságát keresi absztrakt installációival. Feloldásként, Rátkai Kornél humoros, képregény jellegű grafikáival görbetükröt tart, és könnyed megvilágításba helyezi a mentális egészség témáját.

Kinek mit jelent a tiszta lap? Hogyan befolyásolják traumáink az életünket, és hogyan tudjuk feldolgozni ezeket? A tárlaton betekinthetünk négy művész különböző interpretációiba, valamint megkereshetjük saját válaszainkat is a kérdésekre.

🎤 Megnyitó: 2024. Január 11. 18:30
Az esemény megnyitásában közreműködik a Merengő Podcast.

Curator: Tánczos Korinna

Kiállítási időszak: 2024. 01. 11. – 2024. 02. 06.

Facebook-esemény