Műtárgyak Éjszakája fesztivál x Kastner Kommunity

A Műtárgyak Éjszakája fesztivál idén május 23. és 25. között kerül megrendezésre. Mi is otthont adunk három programnak, lesznek workshopok és tematikus séta is. A fesztivál belépővel rendelkezők ingyenesen vehetnek részt rajtuk, regisztrációs linkeket lent találsz.

2024/05/25 – 12:00-14:00 ⏐ Neonséta a CSŐ! neonmentőkkel
Neonséta a CSŐ Budapest neonmentőktől Patkós Luca vezetésével a Rákóczi úton és környékén.
Indulási találkozópont: Budapest, Bethlen Gábor u. 5, 1077

Ezen a sétán igazi, kihalófélben lévő egzotikumokat figyelhetnek meg a résztvevők…Az avatatlan szem átsiklik felettük, rozsdás, hiányos darabjaik napközben beleolvadnak a város szürke masszájába, teljes valójukat csak sötétedés után mutatják meg. Egykor dalok, videoklipek és fotósorozatok ihletői voltak, ma már pár elszánt gyűjtőn és ravasz neonvadászon kívül nem sokan foglalkoznak velük. A sétán felelevenítjük keletkezésük történetét és körülményeit.
Regisztrálni itt tudsz!

Facebook-esemény

2024/05/25 – 10:00 ⏐ Punching Workshop Vidra Rékával
Vidra Réka képzőművész fonallal és különleges színekkel, ún. punching technikával dolgozik. Az Urban Fauna c. önálló kiállításán bemutatott színeket és formákat hozza most vissza egy workshopon, ahol te is megismerkedhetsz ezzel az eljárással.
A kifejezetten erre a workshopra kidolgozott minta alapján egy kis méretű kitűzőt/felvarrót fogunk létrehozni punching / punch needle technikával Vidra Réka képzőművész személyes mentorálása mellett és művészeti instrukcióival. A mintát, amellyel a művész készül, Hieronymus Bosch “Gyönyörök kertje” című hármasoltárán látható egyik állat inspirálta.
A workshopon secondhand fonalakkal dolgozunk. A részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel.
A workshop időtartama 2 óra (10-12-ig)
Maximális létszám: 8 fő
Regisztrációs link

Facebook-esemény