FÖF: Degusztáció⏐kiállítás és jótékonysági aukció

Az evés, sokkal intimebb esemény, mint ahogy gondolnánk, hiszen egyszerűen fogalmazva egy élőlény a testébe kebelez egy másikat. A bekebelező saját anyagába fogadja a táplálékul szolgáló lény struktúrájának számára felhasználható részét, a maradékot pedig kilöki. Ennek a befogadásnak az előkészítése a kóstolás. E folyamat által bizonyosságot nyerünk az elfogyaszthatóságról akkor is, ha az áldozatok olyan abszurdnak tűnő transzformációkon esnek át, amelyek után már alig ismerjük fel az eredeti élőlényt.

A kóstolgatás nem csak a táplálkozásban van ott: emberi kapcsolatokban, családi eseményeken, a közlekedésben, országok közötti folyamatokban is feltűnik. A Friss Összművészeti Formáció nyolc alkotója ezeket a szituációkat, élményeket igyekszik életre kelteni, degusztációs menüjük a Kommunity Art Kornerében tűnik fel december 7-én.

Megnyitó: 2023. 12. 07. – 18:30

A megnyitóval párhuzamosan egy online jótékonysági árverést is indítunk, mely során a kiállított műtárgyakra lehet licitálni. Minden megvásárolt műtárgy árának 60%-a a Magyar Élelmiszerbank Kft. részére kerül átutalásra, amivel a szervezet nélkülözők étkeztetését segíti. Az árverés további részleteiről a Facebook-eseménynél tájékozódhatsz!

Kiállító művészek:
E. Zsemberi-Szígyártó Miklós
Hertelendi Amanda
Husztik-Németh Zsuzsanna
Kapui Ferenc
Márián Gábor
Sz. Eszteró Anett
Vad Bence
Várnay Zsuzsanna

Facebook-esemény